Bálint Piroska

Pszichológiai tanácsadás

“Egy problémát nem lehet ugyanazzal a gondolkodásmóddal megoldani, amivel azt létrehoztuk.”

(Albert Einstein)

Pszichológiai tanácsadás

Az életünk során – már a magzati kortól kezdve –  rengeteg inger, információ ér bennünket, amelyek nagyban befolyásolják, meghatározzák a későbbiekben, hogy hogyan gondolkodjunk, cselekedjünk, milyen legyen az érzelmi életünk, stb. 

Számtalan oka van annak, hogy bizonyos érzelmek, cselekvések, gondolatok szenvedést okoznak az embernek és sokszor megrekedünk egy – akár sokszorosan ismétlődő – mintával, és nem tudunk továbblépni. Mint ahogy a fenti idézet is sugallja, tulajdonképpen ha ugyanazokat a gondolati-érzelmi-cselekvési köröket futjuk, elég nehéz más, vagy jobb eredményekre, következményekre számítani. 

A pszichológiai segítség abban áll egész egyszerűen fogalmazva, hogy más szintről, megközelítésből nézünk rá és fogalmazzuk meg a problémát.  Szakmai kötelességem az emberi működés mélyebb mozgatórugóit ismerni – így tudhatok más módon rálátni a dolgokra, az elakadásokra, és hozzájárulhatok ahhoz, hogy megtörténjen a dolgok, folyamatok felismerése, megértése, elfogadása, valamint saját magunkkal és a környezetünkkel való viszony rendeződése, javulása.

Tanácsadás ideje, díja: 50 perc/15.000 Ft.

Amiben segítségre lehetek:

A jelenlegi helyzetben fennálló problémák közös átbeszélése és esetleges más irányvonalak feltérképezése.

A mindennapokat megkeserítő feszült, ideges állapotok, helyzetek feltérképezése, valamint különböző stresszoldó módszerek megismerése, igény esetén megtanulása.

A cél az, hogy reális – erősségekkel és gyengeségekkel – önképet „rajzoljunk” újra, ami kiegyensúlyozottabbá teszi az életet.

Akár fel vagyunk készülve rá, akár váratlanul ér, abban segíthetek, hogy a veszteségét élménye, folyamata elviselhetőbb, érthetőbb legyen.

Ez nemcsak fiataloknak szól, hanem bármelyik korosztálynak, hiszen ma már nincs időhöz és korhoz kötve a szakmaváltás.

Az életben bekövetkezett változásoknak, bizonyos nehéz döntéseknek átbeszélése és más lehetséges irányvonalak feltérképezése.