Bálint Piroska

Szexuális intelligencia – fejlesztés, tréning

„Ha az oktatást/edukációt drágának vagy fölöslegesnek találják, akkor próbálkozzanak a tudatlansággal."

(ismeretlen szerző)

Szexuális intelligencia
– Szexuális önismeret

A szexuális IQ (vagy SQ) az MIT tudósai, Sheree Konrad és Michael Milburn által kifejlesztett kifejezés, akik elsőként beszéltek arról, hogy a szexualitás, és az ezzel kapcsolatos intelligencia fejleszthető.

Szexuálisan intelligensnek lenni nem (csak) azt jelenti, hogy ismerünk minden biológiai faktort, idegi és hormonális hálózatot, amelyek szabályozzák a szexuális viselkedést. Azt sem jelenti, hogy megfékezzük vagy elfojtjuk szexuális vágyainkat, ahogy azt sem, hogy szexuálisan szabadosabbak legyünk. Nem arról szól, hogy megtanulunk különféle technikákat, vagy, hogy könyvtárnyi tudást sajátítunk el a témában. Még kevésbé szól arról, hogy a csábítás vagy a manipuláció mesterei legyünk.

A szexuális intelligenciának kulcsa az önismeret. Ez az amivé lehetővé teszi, hogy átlássunk a kulturális mítoszokon amelyek deformálják a szexualitást, hogy rálássunk a belső akadályozó programokra, sztereotípiákra. Arról szól, hogy tudatosítsuk saját, igazi szexuális vágyainkat és hogy fejlesszük azokat az érzelmi/szociális készségeinket, amelyek segítségével megoszthatjuk igazi, valós lényünket a társunkkal, partnerünkkel, hogy egy igazán beteljesült szexuális életet élhessünk.

Egyéni konzultáció ideje, díja: 50 perc/15.000 Ft.

Miről szól a tréning?

Mind az egyéni, mind a csoportos foglalkozás sorozat egy alapos – kérdőív/teszt segítségével – felméréssel kezdődik. A jelentős szakmai/kutatási háttérrel  összeállított kérdőív 52 kérdésből áll, több típusú válaszlehetőséggel, vagy igaz/hamis válasszal, olyanok, mint pl.:  milyen gyakorisággal beszélget a szexről, a szexualitásáról a partnerével, vagy hogyan viselkedik egy szexuális kapcsolatban konfliktus esetén…hogyan kezeli a fantáziáit, vagy például hogyan reagál abban az esetben, ha partnere valami új dolgot szeretne kipróbálni az ágyban. 

Mindezek után feltérképezzük, hogy hol vannak hiányosságok, hibás berögződések, tévképzetek, hamis elvárások akár magunkkal, akár a másikkal szemben, és a gyakorlatias feladatok mentén hogyan lehet ezeket kiiktatni, átalakítani, megugrani, és a szexuális életet – ami hatással van az élet nagyon sok aspektusára – harmonikusabbá, kielégítőbbé tenni.

EGYÉNI FOGLALKOZÁS: 3-6 alkalmas beszélgetés sorozat

8 ALKALMAS CSOPORTOS FOGLALKOZÁS: 8-10 fő 

További részletek, jelentkezés: [email protected]

Kiknek ajánlott?

  • Akik szeretnének mélyebb szexuális önismerettel rendelkezni
  • Akiknek párkapcsolatban vagy anélkül gátlásaik, komplexusaik vannak ezen a téren
  • Akik szeretnének harmonikusabb, kielégítőbb szexuális életet élni, ami hatással lehet tulajdonképpen az élet minden területére
  • Akiknek egyszerűen kevés lehetőségük van (vagy nincs is) erről a témáról őszintén, nyíltan beszélgetni